Warm met zon en kans op onweer

Dinsdag 22-05-2018

Het is warm weer met 20-25 graden. Vanmiddag is in het zuiden en midden kans op onweer. In het noorden blijft het waarschijnlijk droog. Er zijn zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Komende dagen blijft het warm met af en toe een onweersbui. In het weekend wordt het nog wat warmer. Het blijft dan droog en vooral zondag is het stralend weer.

Vanochtend zijn er flinke zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Op de meeste plaatsen is het droog.

Vanmiddag zijn er stapelwolken en zonnige perioden. In het zuiden, midden en oosten kunnen in de loop van de middag enkele onweersbuien ontstaan. Ook in de Randstad is kans op een onweer. De buien trekken langzaam waardoor het lokaal een tijdje kan regenen. Tijdens een stevigere bui is kans op hagel en windstoten tot 75 km per uur. In het noorden is het vrij zonnig en droog.

Het wordt zo’n 20 graden aan de kust, 24 graden landinwaarts en in het oosten kan het 25-26 graden worden. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. In het zuiden is de wind veranderlijk van richting. In Zeeland is de wind noordelijk en wordt het op sommige stranden 15-18 graden. In de loop van de middag wordt de wind aan de Zuid-Hollandse kust aanlandig en wordt het aan zee koeler.

Vanavond kunnen over het midden en zuiden enkele (onweers)buien trekken. Later op de avond neemt de buiigheid af en in de nacht naar woensdag wordt het droog. De temperatuur daalt op veel plaatsen naar 12-13 graden en vooral in het zuiden is kans op een mistbank.

Morgen is het in de ochtend vrij zonnig met in het zuiden ook wat bewolking. Het wordt opnieuw warm met 24 graden in de kustprovincies en 25-26 graden in het binnenland. Aan de kust wordt het 20 graden. In de zuidelijke provincies is later op de dag kans op een onweersbui. De noordoostenwind is matig, aan de noordwestkust vrij krachtig. In de avond kan ook in het midden van het land een bui voorkomen.

Donderdag zijn er in het midden en zuiden naast zonnige perioden ook wolkenvelden en in de loop van de middag kan een onweersbui ontstaan. In het noorden is het zonniger en de kans op een bui kleiner. De temperatuur valt hooguit een graadje lager uit.

De dagen daarna houdt het warme weer aan. In het weekend kan de temperatuur licht stijgen met in het zuidoosten maxima van 27-29 graden. Ook in de kustprovincies is het met zo’n 23 graden warmer dan normaal. Gewoonlijk wordt het deze tijd van het jaar 16 tot 20 graden. Aan zee is wel kans op een kille aanlandige wind. Er zijn flinke zonnige perioden en zo nu en dan kan wat bewolking overtrekken. Lokaal kan een enkele regen- of onweersbui ontstaan. Ook het vooruitzicht naar volgende week laat warm weer zien.

Gemaakt met Mozello - de meest gebruiksvriendelijke websitemaker ter wereld.

 .