Kans op lokale gladheid

Dinsdag 20-03-2018

Het is bewolkt en lokaal kan wat (winterse) neerslag vallen. Doordat het in het binnenland vriest kan het plaatselijk glad zijn. In de ochtend verdwijnt de gladheid vrij snel en vanuit het noorden breekt de zon door. Vanmiddag is het prima weer met 6-8 graden, een matige wind en zonnige perioden. Morgen zijn er veel meer stapelwolken en kan lokaal een bui ontstaan.

Vannacht valt in het noorden lokaal een beetje (mot)regen. Doordat het dan nog vriest kan het lokaal glad worden door ijzel. Op de Wadden en aan de noordkust stijgt de temperatuur door een noorden- tot noordwestenwind boven het vriespunt en zal waarschijnlijk geen gladheid ontstaan. Halverwege de nacht breidt de bewolking, waaruit het een beetje kan regenen, uit naar het zuiden. Ook daar kan het lokaal glad worden. In het zuiden, midden en oosten kan tijdelijk een klein beetje sneeuw vallen.

Vanochtend vroeg kan het vooral in Limburg en in delen van Brabant plaatselijk glad zijn door bevriezing of een klein beetje winterse neerslag. De gladheid zal in de eerste helft van de ochtend verdwijnen. In het midden en zuiden van het land is het bewolkt. In het noorden zijn zonnige perioden en al snel gaat ook in het midden en oosten van het land de zon schijnen. Later in de ochtend breekt ook in het zuiden van het land de zon door.

Vanmiddag is het prima weer met flinke zonnige perioden en stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 6 graden aan de noordkust en dicht bij het IJsselmeer. Op veel andere plaatsen wordt het 7-8 graden. De noorden- tot noordoostenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig in de kustgebieden.

Vanavond blijft het vrij helder. Later op de avond gaat het op veel plaatsen een graadje vriezen en in de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar -1 in de kustgebieden tot lokaal -5 op de Veluwe. In de loop van de nacht verschijnen in het noorden wolkenvelden. In het binnenland kunnen mistbanken ontstaan.

Morgen begint de dag in het binnenland met een paar graden vorst. Al snel komt de temperatuur boven het vriespunt en in de middag wordt het 6 à 7 graden. Er zijn veel wolkenvelden met in het noorden en midden kans op een bui. In het zuiden blijf het waarschijnlijk droog en kan vooral in de ochtend de zon schijnen. Later in de middag maakt vooral het noordoosten en oosten kans op een bui en is in het westen kans op een beetje zon.

Donderdag wordt waarschijnlijk een grijze en wisselvallige dag. In het hele land kan het af en toe regenen. In de ochtend is in het binnenland kans op wat natte sneeuw. De wind is naar het westen tot zuidwesten gedraaid en matig van kracht. Het wordt 6 tot 8 graden.

De dagen daarna gaat de middagtemperatuur iets omhoog en wordt het 9 tot 11 graden. Hiermee is de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar. Ook in de nachten is minder koud en blijft de temperatuur een paar graden boven het vriespunt. Het weerbeeld bestaat uit vrij veel wolkenvelden en zo nu en dan wat regen. Vooral in het weekend kan tussendoor de zon schijnen.

Gemaakt met Mozello - de meest gebruiksvriendelijke websitemaker ter wereld.

 .