Steeds meer zon, kleine buienkans

Zaterdag 21-07-2018

Dit weekend verloopt vrij zonnig en warm tot zeer warm met 23 graden aan zee tot 30 in Limburg. Vandaag begint in het noordoosten met een lokale een bui. In het oosten en zuidoosten is vanmiddag een enkele bui mogelijk. Vanaf dinsdag wordt het heet en zonnig met 30-34 graden in het binnenland en in de kustprovincies 26-30 graden.

Het is wisselend bewolkt met in het noordoosten een zeer lokale regenbui. De temperatuur ligt vanochtend vroeg tussen 14 en 18 graden en op veel plaatsen waait het nauwelijks. Langs de noordkust waait een matige (noord)oostenwind.

Gedurende de ochtend houden we een mix van wolken en zon met op steeds meer plaatsen regelmatig zonneschijn. De temperatuur loopt rap op en ligt eind van de ochtend tussen 22 graden aan de noordkust en 26 in het zuiden. In het noorden waait een matige noordoostenwind. In de rest van het land is de wind noord tot noordwest en zwak.

Vanmiddag wordt het 23 graden op de Wadden, 24-27 graden in Friesland en de Randstad, 27-28 graden in Breda, Utrecht, Meppel en Groningen en 29-30 graden in het oosten van Brabant, Limburg, Gelderland en Twente. De noord(west)enwind wordt later in de middag in het westen matig tot vrij krachtig en laat de temperatuur op het strand dalen tot 20 graden.

In de westelijke delen van het land verloopt de middag zonnig. Landinwaarts komen stapelwolken voor en vooral in het oosten komt het lokaal tot een bui.

Vanavond is eerst in het oosten nog een bui mogelijk. Richting zonsondergang verdwijnt de buienkans en klaart het steeds beter op. In de westelijke helft van het land verloopt de avond ronduit zonnig. Om circa 20:00 uur varieert de temperatuur van 20 graden vlak aan zee, 24 in Utrecht en 26 in het oosten. Vannacht koelt het af naar een graad of 15 en kan in het westen lokaal een mistbank ontstaan.

Morgen is de middagtemperatuur vergelijkbaar met vandaag. Het wordt 23 graden in het noordwesten tot lokaal 30 in Limburg. De dag start op de meeste plaatsen zonnig. Geleidelijk ontstaan landinwaarts stapelwolken, maar het blijft droog. Het noorden maakt in de middag kans op wat wolkenvelden van zee. In het westen en vooral zuidwesten verloopt de middag waarschijnlijk zonovergoten. De wind waait uit het (noord)westen en is zwak of matig van kracht.

Morgenavond is het nog lang aangenaam buiten. Rond zonsondergang (circa 21:45) is het 19 graden in de kustgebieden tot 23 in het zuidoosten. Daarbij is het op veel plekken nagenoeg windstil. In de nacht naar maandag koelt het af naar 14-16 graden. Tip: probeer zoveel mogelijk deze ‘koele’ lucht je huis in te laten. De volgende nachten zullen beduidend warmer verlopen.

Maandag wordt een droge dag met veel zon en landinwaarts vooral in de middag stapelwolken. Met 24 graden op de Wadden tot lokaal 30 in het zuidoosten is het volop zomer, maar nog niet overdreven heet.

Dinsdag schakelt de zomer een tandje bij. Het is volop zonnig en het wordt 27 graden op Texel, 30 in het midden van het land en 32 in het zuidoosten.

De dagen daarna wordt het zelfs nog iets heter met op donderdag en vrijdag in het zuidoosten mogelijk 34 graden. Een lokale bui is dan niet uitgesloten, maar hoofdzakelijk blijft het zonnig en droog.  In de nachten ligt de minimumtemperatuur tussen 17 en 20 graden.

In het volgende weekend neemt de buienkans wat verder toe en wordt de temperatuurverwachting flink onzeker. Dit betekent dat het significant minder heet kan worden, maar ook dat de hitte nog enkele dagen kan aanhouden.Gemaakt met Mozello - de meest gebruiksvriendelijke websitemaker ter wereld.

 .